Een pasgeboren baby fotograferen in Eindhoven, Nederland

Newborn shoot Eindhoven
 

Baby's zijn de meest schattige wezens op aarde. Net als bij elke andere pasgeborene kan het vastleggen van de foto van een baby een overweldigende ervaring zijn. Ook al heb je al tientallen pasgeborenen gefotografeerd, met je eerste kind is het anders. Je moet rekening houden met alle kleine details die bijdragen aan de perfecte foto van je lieve engel. Als je voor het eerst pasgeborenen fotografeert of op zoek bent naar wat professionele tips en trucs, dan is deze blogpost echt iets voor jou! Nadat ik in april 2016 mijn eerste baby had gefotografeerd (spoiler alert: ze was een moeilijke baby om te fotograferen), realiseerde ik me dat er niet veel artikelen waren over het fotograferen van een pasgeboren baby. Dus waarom niet delen wat ik geleerd heb 🙂

Bereid de opname voor.

Pasgeborenen zijn kwetsbaar en uw handen kunnen erg koud zijn. Houd je handen warm met handschoenen, maar draag ze niet te lang, anders loop je het risico de spierspanning in je handen te verliezen. Uw armen zijn erg gevoelig en kunnen snel moe worden. Probeer de baby in een comfortabele houding te houden, maar strek de armen niet te veel uit, anders wordt ze misschien te moe om een goede houding aan te nemen. Dit is een zeer delicate en emotionele periode. Houd er rekening mee dat het 30 minuten kan duren om een goede pose aan te nemen.

Vaak is de eerste pose die je krijgt de pose die op je foto's staat. Om betere en natuurlijkere poses te krijgen, probeer je de baby een seconde stil te houden en naar haar ogen te kijken. Als je wilt dat ze naar iets kijkt, wijs er dan naar. Als ze je niet aankijkt, is ze vaak verdwaald in haar eigen hoofd en hoef je alleen maar haar aandacht te trekken en haar geïnteresseerd te houden in wat je doet.

Gebruik een studio opstelling

Als je toegang hebt tot een studio-opstelling zoals de newborn shoot Eindhoven, een studio-lichtbak of een studiohangmat, dan is dit je beste vriend. Met een achtergrondstudio kunt u een natuurlijkere omgeving voor uw baby creëren, terwijl een studiolichtbak zacht, diffuus licht geeft. Beide zijn essentieel voor pasgeboren foto's.

Als u geen toegang hebt tot een studio, kunt u het beste een achtergrondstudio gebruiken. U kunt een ontspannen en warme omgeving voor uw baby creëren door een grote, lichtgekleurde achtergrond achter haar te hangen. Je kunt ook een paar kleinere lichtgekleurde achtergronden of diffusors onder de hoofdachtergrond hangen voor een diffuser effect.

Het belangrijkste deel: je baby leren kennen.

Dit klinkt misschien gek, maar het is zo belangrijk. Als je het eerste huiltje van je baby opneemt, heb je het gevoel dat dit de stem van God is. Het is verbazingwekkend en overweldigend. Je moet het gevoel hebben dat je de situatie aankunt. Als je in paniek bent en te veel nadenkt, krijg je geen goede foto's. Je moet aanwezig, kalm en geconcentreerd zijn.

Vraag je partner om de baby vast te houden en de microfoon aan te zetten. Laat uw baby weten dat u er voor haar bent en dat alles goed komt. Probeer je vertrouwd te maken met het vasthouden van je baby. Wen aan haar gewicht en het gevoel haar vast te houden. Word één met haar. U zult versteld staan hoeveel beter u zich zult voelen.

Wanneer uw baby comfortabel en rustig is, is het tijd om te beginnen met opnemen. Kies een paar posities die comfortabel voelen voor u en uw baby. Probeer elke positie één tot twee minuten vast te houden (bijvoorbeeld staan, rechtop zitten, liggen, enz.). Concentreer u op uw ademhaling en zorg ervoor dat uw baby zich comfortabel en ontspannen voelt. Vergeet niet dat u er bent voor haar, niet voor de camera.

Laatste woorden

Er zijn zo veel foto's waar u in de toekomst naar terug zult willen kijken, en gelukkig horen daar ook pasgeboren babyfoto's bij! Het kan een zeer lonende ervaring zijn om deze nieuwe wezens te fotograferen, en u zult echt begrijpen wat het betekent om een ouder te zijn wanneer uw kleintje ter wereld komt.

Bij het fotograferen van een pasgeborene zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden om de beste resultaten te krijgen. Zorg ervoor dat u zich goed voorbereidt voordat u met uw pasgeborene de studio instapt, als dat mogelijk is. Dit betekent dat u een paar uur moet slapen voor uw fotoshoot, zodat u zich zo comfortabel mogelijk voelt voor uw fotoshoot en u zich volledig kunt concentreren op uw pasgeborene zonder afleiding.

Zorg er bij het fotograferen van een pasgeborene bovendien voor dat u zowel de geluiden als de beelden van uw sessie opneemt. Dit zal u helpen om prachtige foto's te maken en de emoties van uw pasgeborene volledig vast te leggen.

You may also like